fbpx

Tréningek

Foglakozásaink Célja:

Mint ahogy a Történetünkben is leírtuk, az Evolution Basketball Training rendszer célja az, hogy a fejlődésre vágyó játékosnak személyes kompetenciái alapján összeállított, személyre szabott edzéstervvel segítsük a fejlődését. Ehhez a kosárlabda egyéni képzés és/vagy kiscsoportos (2-3 fős csoportok) foglakozások a leghatékonyabbak. Az edzésen való létszám miatt az edző - játékos kapcsolat sokkal személyesebb, koncentráltabb, mint egy csapat edzésen. Ezáltal a hibajavítás, illetve a képességek fejlesztése hatékonyabb és dinamikusabb. Az első edzés alkalmával felmért képességi szintnek megfelelő edzés tervet készítünk, amelyet a játékos fejlődéséhez folyamatosan hozzá igazítunk. Ez a kontrollált fejlődési folyamat csapat edzésen  nem valósítható meg, sem utánpótlás, sem profi szinten.

Edzéseinken fejleszthető területek:

 • Labdakezelés és koncentráció
 • reakció idő csökkentése
 • döntés hozatal, játék intelligencia
 • Dobókészség hatékonyabbá tétele
 • Kosárlabda taktika technikai elemek (tanítása és javítása)
 • Mozgáskoordináció, illetve az egyensúly fejlesztés
 • Védekező lábmunkák, illetve védekező intelligencia
 • prevenció, illetve rehabilitáció
 • erő és robbanékonyság fejlesztés

 

Főbb Eszközeink:

Fithlight:

 • A rendszer egy vezeték nélküli LED alapú világításból és a központi tablet vezérlőből áll. Különféle méréseket lehet elérni. A szerkezet azonnali visszajelzést képes adni a sportoló teljesítményéről, amely, később letölthető, akár egy központi számítógépre a későbbi elemzésre
 • Használatával javítható a kéz/szem, láb/szem koordináció, fejleszti az erőnlétet és kondíciót, segít az ellenőrzött rehabilitációban és a sérülések kezelésében.
 • Tervezhető bármilyen tréning profil/gyakorlat, függetlenül attól, hogy a gyorsaságon, az erőn, a koncentrálóképességen és a reakción vagy a látáson van a hangsúly a képzés során. Optimalizálja az erőt, a kondíciót és a sebességet/ mozgékonyságot, valós idejű adatok elemzésével.
 • A lámpák mozgás érzékelővel is rendelkeznek. A sportolók kézzel, lábbal, fejjel vagy bármilyen más sajátos eszközzel ki/be kapcsolhatják. Az eszköz beprogramozható, hogy érintéssel vagy közel érzékeléssel reagáljon.
 • A fényeket fel lehet szerelni a falra, a padlóra, vagy bármely berendezésre. Ezen kívül a fényeket olyan helyekre is fel lehet szerelni, amelyek során valós sport helyzeteket lehet szimulálni, így lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy valós idejű visszajelzést kapjon a teljesítményéről.
 • Az adatrögzítés funkcióval a rendszer lehetővé teszi a felhasználónak és a trénernek, hogy felülvizsgálhassák és elemezhessék a tréning során rögzített adatokat.

DR Dish All-star dobógép:

 • Ez a leginnovatívabb játék-szimulációs gép, amely lehetőséget nyújt a játékosoknak éles helyzeteket gyakorolni, éles passzokkal. A gép használatának célja a kosárlabda játék, a dobás, a lepattanózás és a védekezés minden aspektusának szimulálása, ezzel segít javítani a dobószázalékon, korrigálni a technikát és fejleszteni az izommemóriát.
 • A nagy LCD interface kijelző a valós idejű statisztikát dobó pozícióként mutatja. A gyakorlatok céljai beállíthatók, hogy szintet lépjünk az edzéssel.

Powerhandz Súlykesztyű:

 • A súlykesztyű tenyér felülete speciális anyagból készült. A felhasznált anyag csökkenti a súrlódást, ezzel párhuzamosan a kesztyűn ujjpercekre lebontott súlyozás található, amely az ujjak mozgatását nehezíti.
 • A kesztyűkhöz tartozik egy szövet zsák, amit a labdára lehet húzni ezáltal nehezítve a feladatokat

Plyo box:

 • A pliometrikus mozgás iskoláskorunktól végig kísérte tornaóráinkat. Ki ne emlékezne a zsámolyon végzett rengeteg fel-le ugrálásra. A pliometrikus edzés gyors, dinamikus mozdulatokból áll, amelyek az izom gyorsaságát és az izom-ideg koordinációt fejlesztik. A pliometrikus edzést sok sportágban használják a teljesítmény növelésére pl.: futball, röplabda, kosárlabda, atlétika, harcművészetek stb.

Wertimax Raptor:

 • Forradalmasítja az ellenállásos edzést. A szabadalmaztatott VertiMax Training Technológiát használja a sportolók gyorsaságának és robbanékonyságának fejlesztéséhez.

Dribble stick:

 • olyan eszköz, amellyel a labdavezetési készségeket is fejleszthetjük, de akár egy alap koordináció fejlesztéséhez is lehet használni sokoldalúsága miatt.

Eszköztárunkba megtalálhatóak továbbá különböző súlylabdák, súlymellény, agility létrák, din air párnák, bossu, gumikötelek, mini band, taktikai bóják, D-man, Solo asist, hengerek, elektromos rezgő henger.

Továbbá létesítményünkben található egy speciálisan a kosárlabdázok számára össze válogatott gépparkkal ellátott kondicionáló terem, amelyben biztosítani tudjuk a mai kor elvárásainak megfelelő erőfejlesztést sportolóin számára.

Az edzőközpontról

Teljesen új létesítményről van szó. Egy szabvány félpályánk van, ami 3x3-as kosárlabdára is alkalmas, a terem hosszában pedig két egymással szemben helyezkedő palánk van, ahová csak a hárompontos vonal van felfestve. A labdás tréningek itt zajlanak, széles eszközpark – többek között egy dobógép – áll rendelkezésünkre. Az erőnléti oldalt sem hanyagolhatjuk el, erre egy speciálisan berendezett konditermünk van, amely főként a sportágban használt robbanékonyságra fókuszál. Masszázsra is van lehetőség, rendelkezünk infraszaunával, de további fejlesztések is várhatóak még. Kint épül egy szabadtéri pálya, szintén három palánkkal. Ezeken városi streetball-bajnokság beindítását tervezzük, de akár országos versenyt is szívesen rendeznénk.

Evolution Basketball Training - Szolnok
Személyreszabott egyéni edzésprogram kosárlabdázóknak. Egyedülálló infrastruktúra és tréningprogram a folyamatos fejlődésért. Keress minket és jelentkezz be egyéni edzésprogramunkra!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram