fbpx
evolution basketball training - Szolnok
5000 szolnok kiss ferenc út 9 
+36 70 603-66-99

Plavecz Máté – Az útmutatás és fejlődés II.

2021-10-09

A mai kosarasvilág rendkívül gyors léptékben fejlődik és egyre több az elvárás a feltörekvő kosarasok felé. Világszerte vannak különböző nagyszerűen kialakított edzéstervek, amik támogatják a fiatalokat és profikat, hogy még jobb eredményeket érjenek el, ezáltal a legjobb csapatokba szerződtessék őket. Az Evolution Basketball is fontosnak tartja, hogy a náluk edző játékosokat útmutatásban részesítse. Egy számukra kivitelezhető, a képességei javítására összpontosító edzésterven viszi végig őket, melynek a pozitív eredménye a következő példák alapján is egyértelműen kijelenthető.

Az EBT úgy tartja, hogy a fejlődéshez szükség van a céltudatos és alázatos munkavégzésre és erre sarkallja kosarasait. A jók csak jókkal, vagy még jobbakkal tudnak fejlődni. „Teher alatt nő a pálma”, mondja a közismert közmondás is. Mindig van egy következő szint, amit a sportolónak el kell érnie a következetes fejlődése érdekében. A tapasztalat azt mutatja, hogy a csapatedzéseken erre annyira nem tudnak az edzők és a játékosok összpontosítani, vagy akár edzéseken kívül ezt saját maguknak kialakítani, ezért ezt a szintet mi határozzuk meg nekik és segítjük végig a munkájuk során. A mentalitás, az elhivatottság hosszú távon kifizetődő és meghozza az eredményt.

Plavecz Máté 2009-es születésű játékos a Mezőberényi Kosárlabda Klub játékosaként kezdett el hozzánk járni. Már az első edzésen feltűnt a rátermettsége, elhivatottsága és fókusza. Mindig nagy mosollyal az arcán jött és ugyanilyen boldogan, feltőltődve távozott szüleivel, akik nagy támogatása nélkül ez nem valósulhatott volna meg.  A cél Máténál is egyértelműen az volt, hogy képességeit fejlesszük és ezáltal besegítsük őt a kisvárosi sportéletből egy erősebb közegbe, ahol kellőképpen megmérettetheti magát és gyorsabb léptekben fejlődhet tovább.

Ez sikerült is, Máté kitartása és a példás szülői elhivatottság végett, amit jól mutat az is, hogy a közel 80 kilométeres távolságot is megoldották heti rendszerességgel. Mátén a szisztematikus építkezés nagyon jól érezhető volt, talán ez korosztály a legideálisabb az egyéni munka elkezdésére. Az alaptechnikák elsajátítása mellet nagyon nagy hangsúly volt a koordináció és a labdás ügyesség fejlesztésén. Ő is a Szolnoki kosárlabda Akadémián folytatja és nagy öröm számunkra, hogy a meghatározó játékosok között számolnak vele.

A következő pár sorban pedig a szülők nyilatkozatát olvashatjátok.

„Óvodás korában kezdte a kosárlabdát. Szerencsére Mezőberény híres kosaras város, sok tehetséges edzővel és hatalmas példaképekkel. Az nem volt kérdés, hogy sportoljon, hiszen mindenki sportol a családban. Bátyja kosarazik, édesanyja is kosarazott, őket követve ment el az első edzésre. Az EBT-re a neten találtunk, nyári kosaras tábort keresve. Informálódtunk a lehetőségek közt, megtetszett amit ajánlott. Egyéni felkészítésre, edzésre nincs lehetőség a környéken. Minden edzés egy élmény neki, folyamatosan mosolyog, örül, hogy ott lehet. Emellett az edzők is jó „alapanyagnak” tartják és fontos, nekik, hogy aki oda jár tanulni, az alázattal, kitartással és odafigyeléssel a komfortzónán kívül teljesítse az edzéseket. Sokkal labdabiztosabb, gyorsabb lett, dobótechnikája folyamatosan csiszolva van. Szülőként nekünk természetesen az a legfontosabb, hogy a gyermekünk egészségesen fejlődjön mind mentálisan, mind testileg, hogy tagja legyen egy támogató, összetartó közösségnek és ezáltal magabiztosságot és tudást is szerezzen.”

Köszönjük szépen! Sok sikert kíván az EBT csapata!

Evolution Basketball Training - Szolnok
Személyreszabott egyéni edzésprogram  kosárlabdázóknak. Egyedülálló infrastruktúra és tréningprogram a folyamatos fejlődésért. Keress minket és jelentkezz be egyéni edzésprogramunkra!
© Copyright 2021 -EBT Szolnok - Minden jog fenntartva
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram